Pogoji Poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.e-nimbus.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnim kodeksom za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

 

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR, veljajo v trenutku oddaje naročila in že vsebujejo trenutno veljavni DDV na področju Slovenije. Zavezanci za DDV morajo ob registraciji podati svoj polni naziv kakor tudi svojo davčno številko, vendar nakupi v spletni trgovini e-nimbus niso namenjeni za nadaljnjo prodajo.
Navedene cene veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine www.e-nimbus.si, lahko so pa tudi enake maloprodajnim cenam v prodajalni NIMBUS, Trubarjeva cesta 30, Ljubljana. Nakupi preko spletne trgovine e-nimbus veljajo za področje Slovenije.  Vsi navedeni izdelki na spletni strani so razpoložljivi do odprodaje zalog.

Zaveza ponudnika je, da  čim bolje skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo tako, da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru kupca obvesti o spremembah in mu omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. Vsekakor pa bo skušal ponudnik po svojih najboljših močeh kupcu ponuditi ustrezno rešitev, ki bo  v obojestransko zadovoljstvo. 

 

Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno opredeljujeta in povezujeta z vnesenimi podatki. Ponudnik ne odgovarja za točnost vnesenih podatkov uporabnikov. Uporabnik mora biti star najmanj 18 let, da pridobi pravico nakupa, kar stori s prijavo na spletno stran.
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Tako se šteje, da je kupoprodajna pogodba sklenjena. V potrdilu so navedeni izdelki, cene in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so podatki o statusu in vsebini svojih naročil dostopni v spletni trgovini v rubriki Moj profil. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti po elektronski pošti na naslov info@e-nimbus.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je predmet obravnave - nakupa.

Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.
 

Dostava in prevzem blaga

Informacija o dostavi poteka preko elektronske pošte. Dostava je samo na področju Slovenije. Če naročenega artikla ni na zalogi, vas bomo o predvideni dobavi obvestili v najkrajšem možnem času. Ob morebitnih težavah pri dobavljivosti blaga vas bomo o tem obvestili in omogočili preklic naročila, zamenjavo artikla ali kak drugačen dogovor. Obdelava naročil poteka vsak delavnik od 9 do 17, naročila prejeta do 13.ure, bodo odpremljena že isti dan.

Pošiljanje se izvaja v 1 do 2 dneh preko Pošte Slovenije ali GLS Slovenije. V primeru nakupa nad 30,00 EUR krije strošek pošiljanja za dostavo po Sloveniji ponudnik - Styria Trade Bračun in Bračun d.o.o. V kolikor je znesek nakupa manjši od 30,00 EUR je strošek poštnine 3,05 EUR (z DDV) in vključuje tudi pripravo in pakiranje pošiljke. Stroški pošiljanja so prikazani na računu, ki je priložen pošiljki. Strošek plačila po povzetju krije kupec in ga plača Pošti Slovenije ali GLS Slovenije ob prevzemu. Znesek odkupa se zaračunava posebej po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali GLS Slovenije. Ob naročilu lahko dodatno označite, kateri ponudnik naj dostavi naročilo ( Pošta Slovenije ali GLS Slovenija), če ne, pošiljatelja izbere prodajalec. Težje pošiljke (nad 0,5 kg) pošiljamo preko GLS Slovenije.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago neodprto, zapečateno in nepoškodovano v originalni embalaži vrne brez kakršnekoli odškodnine. O tem kupec pisno obvesti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga na naslov sedeža podjetja Aškerčeva 7, 3250 Rogaška Slatina ali po elektronski pošti na naslov info@e-nimbus.si, blago pa vrne v nadaljnjih 15-ih dneh. Po zakonu o varstvu potrošnikov mora kupec vseeno poravnati stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega blaga. Ponudnik bo kupcu vrnil že plačano kupnino na njegov transakcijski račun najkasneje v 15-ih dneh od odobritve odstopa od nakupa. Če kupec ne prevzame blaga v 15 dneh (naročenega za prevzem v trgovini), se naročilo stornira.
Ponudnik ne sprejema pošiljk z odkupnino.

 

Reklamacije

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo kasneje kot v 6-ih mesecih od izročitve. Reklamacije izdelkov poškodovanih med prevozom se upoštevajo v roku 14 dni od izročitve. Če na pošiljki opazite znake poškodb, od poštnega uslužbenca zahtevajte reklamacijski zapisnik in zavrnite pošiljko. Če na izdelkih ni informacije o garanciji, je ni.

 

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

Varovanje podatkov

Kupcu pripadajo pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani www.e-nimbus.si dovoljujete, da podjetje Styria Trade Bračun in Bračun d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Styria Trade Bračun in Bračun d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da se v roku 15-ih dni trajno ali začasno preneha z uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja.

Avtorske pravice

Spletno mesto www.e-nimbus.si je v lasti podjetja Styria Trade Bračun in Bračun d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh e-nimbus so last avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati in posredovati. Vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani je dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.
Za morebitne spore je pristojno sodišče v Celju.

 

SPLOŠNO O PODJETJU

Styria Trade Bračun in Bračun d.o.o.

Aškerčeva 7

3250 Rogaška Slatina

 

Matična številka: 1125877000
Družba je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.
Davčna številka: SI73624497

P.E. Trgovina Nimbus

Trubarjeva cesta 30

1000 Ljubljana